Noordereiland
Door: Arjan en Nicolette
Blijf op de hoogte en volg Arjan, Nicolette en Sifra
15 Oktober 2015 | Nieuw Zeeland, Wellington
Inmiddels zijn we al weer ruim een week op pad in Nieuw Zeeland. De eerste twee dagen hebben we in een hotel in Auckland gezeten. De tweede dag zijn we met de taxi naar de binnenstad gereden. Leuk centrum, met name het gebied rondom de haven is erg leuk met veel terrassen. Ook zijn we op de Skytower geweest. Deze geeft een prachtig uitzicht op heel Auckland. Op donderdag 1 oktober hebben we onze camper opgehaald en zijn we van Auckland vertrokken naar Rotorua. Deze plaats ligt in geothermisch gebied, op veel plekken zie je stoom uit de grond komen en zijn er hete (modder)poelen. Helaas hadden we op onze eerste dag alleen maar regen. Dus na een uitgebreid ontbijt en wat lezen in de camper hebben we ’s middags alleen een wandeling gemaakt in het Kaitaka ?..... Park (met stoom en heet water poelen). Op 3 oktober hebben we Wai-O-Tapu bezocht. Een heel groot gebied met geisers, heet water poelen en meren met stoom en allerlei kleuren o.a. door zwavel. Echt prachtig! Wel regelmatig je neus dichthouden want door de zwavel ruikt het vaak naar rotte eieren. Sifra vond het allemaal fascinerend. Als ze nu stoom ziet bijvoorbeeld in de douche maakt ze gelijk de opmerking: “Dat stinkt zo lekker naar rotte eieren” (niet altijd even handig....). Via de Huka watervallen (niet zo groot maar wel mooi) zijn we naar Taupo gereden. De nacht hier was ontzettend koud, wel even wennen!
In Taupo hebben we 1 nachtje geslapen en de volgende dag op zondag 4 oktober, zijn we eerst langs ‘Skydive Taupo’ gereden. Leuk om even te kijken bij het parachute centrum en de sfeer op te snuiven. De centrum chef kende toevallig een aantal springende Nederlanders die Arjan met name ook goed kent. Wat is de wereld toch klein! Daarna zijn we via Lake Taupo naar Tongariro national park gereden. Wij vonden het park qua natuurschoon wat tegenvallen, beetje saai eigenlijk. Er zijn drie vulkanen in het gebied, met sneeuw op de top. Doordat het bewolkt was en af en toe regende hadden we weinig uitzicht. Op een berg werd nog volop geskied, heel grappig om te zien.