made in Taiwan part two - Reisverslag uit Táidong, Taiwan van Arjan, Nicolette en Sifra - WaarBenJij.nu made in Taiwan part two - Reisverslag uit Táidong, Taiwan van Arjan, Nicolette en Sifra - WaarBenJij.nu

made in Taiwan part two

Door: Arjan en Nicolette

Blijf op de hoogte en volg Arjan, Nicolette en Sifra

19 November 2015 | Taiwan, Táidong

Na Sun Moon Lake rijden we op 15 november in de middag naar Tainan, meer naar het zuiden aan de westkust. Een grote stad met enorm veel scooters (die je hier overal veel ziet) en smog. De volgende ochtend gaan we met de lokale bus naar het oude deel van de stad. Het busnummer kunnen we lezen (cijfers zijn hetzelfde als bij ons). De halte waar we eruit moeten is een beetje een raadsel. Maar met WiFi in de bus, het volgen van de route, en kijken waar de meeste mensen eruit gaan komen we eruit. Het oude deel heet Anping. Er staat een fort uit de Nederlandse VOC tijd. Ongelooflijk waar we in de 17e eeuw allemaal zaten! Leuk om te zien. Vervolgens lopen we door de oude straatjes, speelt Sifra nog even in de speeltuin en gaan we weer terug met de bus. Dat blijkt een aardig avontuur. Na 5 kwartier in de bus en Tainan van links naar rechts, boven en naar beneden gezien te hebben, zijn we weer terug bij ons hotel. En dan te bedenken dat de afstand rechtstreeks maar een kilometer of 6 is! Zo zie je nog eens wat! De volgende dag wandelen we naar een ander Nederlands fort en volgens naar de Confusius tempel. We passeren drukke straten met veel schreeuwerige uithangborden. We komen nauwelijks westerse toeristen tegen. Ze zijn op 1 hand te tellen. s Avonds eten we in een restaurantje waar ze vrijwel geen woord Engels spreken. Blijkbaar vinden ze het erg leuk dat we er zijn. We krijgen gratis drinken en knoflookbrood. Echt aardig.
Op 17 november vervolgen we onze reis naar Kenting richting het zuidelijkste puntje van Taiwan. Onderweg stoppen we bij het grootste klooster van Taiwan in Foguangshan. Aardig modern, groot en heel veel Boeddha beelden. Beetje een overkill. In Kenting zitten we vlak bij het strand en gaan allebei een dagje duiken. Je kunt hier van de kant duiken, mooi koraal en veel vissen. Ook zien we allebei nog een schildpad. Het is erg warm hier, 30 graden in de schaduw, en de zon brandt als een gek. Twee stappen buiten en je zweet als een otter. Beetje rustig aan dus en veel binnen met de airco aan of in de schaduw op het strand. Morgen met de auto naar Taitung.

• 20 November 2015 - 14:34

Juf Jantine:

Hoi (lieve.. moest van Wendy) meester Arjan,

Wat een prachtige foto's heeft u weer gemaakt! Yaniek heeft hier wel een vraag over: maakt u de onderwaterfoto's met een GoPro? Volgens Bo en Wendy heeft u er één, maar Frans vraagt zich af of een GoPro wel zo'n goede kwaliteit foto's maakt. Ruard heeft eigenlijk wel een idee, kunt u een foto maken van de camera.....?

Alicia vraagt zich af waar Sifra blijft als u gaat duiken. Juf denkt dat jullie om de beurt gaan duiken, klopt dat? Vincent wil graag weten of u vuurwerk mee kunt nemen naar Nederland...?? (als dat mag natuurlijk) of een video van het vuurwerk.

Bo zou het leuk vinden als u ook wat foto's van de hotels maakt waar u slaapt. Jordy vraagt zich af of India het laatste land is dat u gaat bezoeken en.. wanneer komt u dan weer terug?

Wesley wil graag weten of u het niet irritant vindt om zoveel te moeten vliegen? Hij zou er misselijk van worden.

Frans vindt dat er nog maar weinig foto's zijn waar jullie met z'n drieën op staan, misschien iets voor het volgende bericht? Weet u wat....? Wij maken nu even een selfie van ons en dan sturen we dit vast op.

Tot de volgende keer,

Groep Blue

• 20 November 2015 - 19:58

Karin Arends:

Leuk weer een verslag lezen!! En wat een prachtige foto's!
    Nog heel veel plezier samen!
    Zo waardevol.

h. groet,