Santiago
Door: Arjan en Nicolette
Blijf op de hoogte en volg Arjan, Nicolette en Sifra
31 Augustus 2015 | Chili, Santiago de Chile
De volgende dagen bezoeken we de stad. Mooie oude koloniale gebouwen afgewisseld met enorme zaken kolossen. De stad heeft veel groen en mooie parken. Hier en daar een terras dus we komen de dagen prima door. Zoals elke grote wereldstad heeft deze zwervers,bedelaars, mensen die van alles en nog wat verkopen, de tourbus enz. Toch valt hier ons iets op wat we nog nooit eerder hebben gezien. Op de weg,zodra het stoplicht op rood gaat springt er iemand op de weg die een soort van act doet. Dit kan zijn jongleren,iets met wurgstokjes of een soort van dansmariekes. Vlak voor dat het groen wordt vragen ze dan geld aan de stilstaande auto’s om vervolgens te sprinten naar de stoep. Erg leuk om te zien.De volgende dag wordt ik helaas geveld door een buikgriep met hoge koorts en lig twee dagen voor Pampus. De laatste dag hebben we ook een park bezocht met behulp van een mooie oude kabelbaan. Boven op de heuvel heb je een mooi uitzicht op de stad en de besneeuwde bergen om de stad. Heerlijk in de zon gezeten en daarna met Sifra naar de speeltuin met trampoline. Inpakken,taxi en op weg naar een nieuw continent!
04 September 2015 - 13:13
Groep Blue:
Hallo meester Arjan, Nicolette en Sifra,
We hebben zojuist in de groep uw reisverslag gelezen. We vinden het leuk om op deze manier van u te horen. Helaas zitten er deze keer geen foto's bij en de filmpjes doen het ook nog niet.
Vincent: heeft een leuke start van het schooljaar gehad!
Bo: het is jammer dat we inmiddels een lekkage, een inbraak en een cyberaanval op onze school hebben gehad.. (juf: hij heeft gelijk, het is een bizarre start van die schooljaar). We missen u natuurlijk wel maar vinden het fijn dat u het naar u zin heeft.
Yaniek: We hebben het allemaal heel erg leuk in de klas en we missen u wel. Want u bent wel een hele lieve rekenmeester (en dit komt echt van Yaniek en niet van de juf :P).
Wendy: Ik vond het leuk in groep Yellow maar in groep Blue is het ook leuk. U was heel streng maar ook heel lief.
Frans: Ik mis uw rekenlessen want die waren heel erg leuk en ik hoop dat u het met uw gezin heel leuk heeft.
Alicia: Ik vond het in groep Yellow heel leuk maar in Blue is het ook best leuk. Ik heb nieuwe vrienden en ben blij dat er ook oude klasgenoten in mijn groep zitten. Ik mis u!
Ramona: We gaan volgende week op kamp en we zouden graag willen dat u mee zou gaan, maar ja... dat lukt natuurlijk niet. Ik denk dat u het daar best wel leuk heeft.
Roy: ik vond het heel leuk in groep Yellow, ik hoop dat u geniet van de vakantie. De geschiedenislessen enzo waren heel erg leuk.
Wesley: het was heel leuk in groep Yellow en ik hoop dat u van uw vakantie geniet samen met Sifra en uw vrouw.
Gwen: Ik hoop dat u nog een fijne vakantie heeft en ik mis u.
Frederique: ik wil heel graag dat u een fijne reis heeft en ik vind het jammer dat u weg bent op wereldreis.
Koen: ik vond het heel fijn bij u omdat de klas bij u altijd heel rustig was. En dat kwam natuurlijk ook omdat wij heel goed luisterden. Ik mis u wel maar de reis betekent veel voor u dus dat gun ik u.
Ruard: Ik vond het leuk dat u weleens vertelde over de reis en vind het heel bijzonder dat u nu deze blog heeft.
Jordy: Ik vond het vorig jaar heel leuk bij u maar vond het wel jammer dat u wegging.
Wouter: jammer dat u niet bij kamp kunt zijn en ik vraag me af of u ook kunt vloggen...?
Emma: U kunt goed rekenles geven en ik vind het jammer dat u weg bent..
Jeroen: we wensen u nog een hele leuke reis en ik hoop dat u veilig weer thuiskomt!
De kids van groep Blue...
en natuurlijk de juf :)
04 September 2015 - 18:03
Freek En Charissa:
Wat een gave verhalen lui! Jullie zijn aan het genieten en zo hoort het ook. Hé Arjan, twee dagen ziek.... wou je me vast ongerust maken ofzo? Geen virussen meenemen dit keer, had ik je gezegd!
We zijn benieuwd naar jullie volgende verhalen en volgen jullie naar het volgende continent.
Blijf gezond en genieten samen!
Groetjes, Charissa en Freek