Holy deadly river 1 - Reisverslag uit Benares, India van Arjan, Nicolette en Sifra - WaarBenJij.nu Holy deadly river 1 - Reisverslag uit Benares, India van Arjan, Nicolette en Sifra - WaarBenJij.nu

Holy deadly river 1

Door: Arjan en Nicolette

Blijf op de hoogte en volg Arjan, Nicolette en Sifra

15 Januari 2016 | India, Benares

Op onze tweede dag in Agra bezoeken we de baby Taj. Ouder maar vooral kleiner dan zijn grote broer. Maar wel heel mooi. ’S Avonds gaan we naar het station van Agra. We hebben twee tickets geboekt in een slaapwagon. Voor Sifra lukte het niet om een bed te boeken omdat kinderen t/m 5 jaar bij hun ouders in bed slapen. Ook in de meeste hotels zijn ze verbaasd dat we een extra bed willen en maken zich dan zorgen of ze dan wel slaapt...
In de trein is het warm en er is niet veel ruimte. Na een uur komt er een mannetje ons lakens en dekens brengen. Vooral die deken kwam goed van pas want eenmaal vertrokken ging de airco op stand IJsland. De trein reis ging goed Sifra sliep heerlijk ook wij maakten af en toe een paar uurtjes.
In Varanasi stond een mannetje ons op te wachten met een auto om ons naar ons hotel te brengen. Het hotel ligt aan de Assi Gath een belangrijke plaats voor ceremonies. Elke ochtend en avond wordt hier de opkomende zon begroet met vuur, zang, bellen ect. Mooi om te zien. Varanasi is niet de schoonste plek op aarde maar er wordt hard aan gewerkt om het gebruik om alles van je af te gooien of in de Ganges te dumpen een beetje te reguleren.
Tijdens onze boottocht de volgende ochtend kunnen we mooi Varanasi aan ons voor bij zien trekken. Mensen die zich wassen, de hotel was die gedaan wordt in de rivier, crematies, koeien, apen, priesters en mensen die al een tijdje de weg kwijt zijn. Prachtig!
Overdag lopen we zelf langs de oever om lekker mensen te kijken en foto’s te maken. Het is moeilijk om Varanasi te beschrijven. Het is mooi, interessant, vies, druk, sfeervol en bizar. Vooral de crematies zijn indrukwekkend. Soms wel 7 lichamen tegelijkertijd en het de hele dag door op verschillende plekken. Zo’n 100 per dag. De meeste crematies zijn vlak bij het water dat is de plek voor de laagste kasten, de hogere Bhramin worden boven aan de Ghaths verbrand. Zwangere vrouwen, kinderen en mensen gebeten door een cobra worden verzwaard in het midden van de rivier afgezonken met stenen.